fotókkal

2021.03.17. 16:30

„Édes” gesztus: a Debreceni Karitatív Testület ismét a Kenézybe látogatott

A szervezet süteményt, csokoládét és más finomságokat vitt szerda délután a Kenézy Gyula Campus Covid-ellátásban dolgozó munkatársainak.

Fotó: Kiss Annamarie

A csomagok átadása után Rózsahegyiné Juhász Éva szakmai elnök a Naplónak elmondta, hogy az egészségügyi dolgozók felé a továbbiakban szeretnék így kifejezni hálájukat és együttérzésüket, ugyanis a kórház munkatársainak gyakran arra sincs ideje, hogy napközben ebédeljenek, ezért is jelenthetnek nekik segítséget az átadott csomagok.

„Már többször kaptunk olyan visszajelzést, melyek szerint ezek az apróságnak tűnő gesztusok fontosak nekik a mindennapokban, ha tevőlegesen nem is tudjuk segíteni a munkájukat, ezzel mégis kifejezhetjük elismerésünket”

– tette hozzá a szakember.

Az adományozók között volt Aba-Horváth István is a Karitatív Testület tagszervezetének, az EU-Roma Egyesület vezetőjeként, aki először kiemelte: mindig voltak és lesznek olyan szektorok, akik a közös teherviselésből jobban veszik ki a részüket. – Most az egészségügyi dolgozókon van nagy teher, és többek között úgy tudjuk elismerni ezt az erőfeszítést, hogy szabadidőnkből és forrásainkból kedveskedünk nekik – fogalmazott Aba-Horváth István.

A Debreceni Karitatív Szervezettel már több mint másfél éve áll kapcsolatban a Hajdú Rendészeti Sportegyesület is, melynek elnöke szintén jelen volt az átadáson. Molnár Péter először arra emlékeztetett, hogy támogató partnerként másfél éve segítik a testület munkáját, ahogy tették ezt most is: nagy mennyiségű bonbonválogatással érkeztek a kórház főbejáratához. – Természetesnek és kötelességünknek tartjuk, hogy segítsünk, ha tudunk a nehéz helyzetben – mondta Molnár Péter.

Rózsahegyiné Juhász Éva végül arra hívta fel a figyelmet, hogy a szervezet a továbbiakban is várja a lakossági felajánlásokat a túlterhelt egészségügyi dolgozók mindennapjainak megkönnyítésére.

SzD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában