Születésnap

2021.03.03. 13:15

Csökmő legidősebb férfija vallja, az élethez kell egy jó adag szerencse is

Kilencven esztendős lett a dél-bihari falu legidősebb férfi lakosa.

Fotó: B. Kiss Andrea

Kilencvenedik születésnapján, azaz március 2-án személyesen köszöntötte Nagy Tibor polgármester és Hajnalné Pénzes Edit alpolgármester Szabó Károlyt, Csökmő legidősebb férfi lakosát. A polgármester az önkormányzat nevében éltette a szép kort megért férfit, átadva egy tartalmas ajándékcsomagot, valamint az Orbán Viktor miniszterelnök kézjegyével ellátott emléklapot.

Szabó Károly 90 éves, ő a legidősebb férfi Csökmőn | Fotó: B. Kiss Andrea

Karcsi bácsi tortával és hajdan vele megesett jó sztorikkal szórakoztatta a vendégeit. Elmesélte, hogy fiatalkorában gyakran járt külföldre. Többek között Belgiumban, Oroszországban, sőt Amerikában is járt, ahol mindenhol sort kerített a helyi piacok megtekintésére, mert az üzlet mindig nagyon érdekelte. Mindig jó érzékkel tapintott rá, mire érdemes éppen vállalkozni. Nevelt baromfit, taxizott, majd használt bútorokkal foglalkozott. Sokszor bonyolított le élete során remek adás-vételeket, amivel elérte, hogy a mezítlábas, szegény csökmői kisfiúból, élete delére tehetős pesti üzletember vált. Többször menekült meg veszélyes helyzetekből, néha a halállal is szembenézett. Elvesztette egyik fiát, majd a feleségét is. Idős korára szülőfalujában telepedett le, itt talált új párt magának. Még kilencven évesen is vannak tervei, autót vezet, lottózik, és vallja, hogy az élethez kell egy nagy adag szerencse is.

B. Kiss Andrea

Borítókép: A jeles alkalomból a polgármester és az alpolgármester adták át a miniszterelnöktől érkezett emléklapot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában