válaszolt a hivatal

2021.03.20. 12:17

Áthelyeznék a Diák-szobrot

Az alkotás újbóli felállítását a vírushelyzet is akadályozza.

20210201 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Eldőlt szobor a Váci Mihály Középiskola és Kollégiumnál.

Fotó: Kiss Annamarie

„Évek óta le van döntve” az Apafi utcai Váci Mihály Kollégium udvarán lévő szobor – jelezte szerkesztőségünknek egy Napló-olvasó, aki arra is kíváncsi, hogy mi lesz az alkotás sorsa. Panaszosunk felvetését továbbítottuk a debreceni polgármesteri hivatalnak, amely az alábbiakat válaszolta.

A DSZC partnerségével

„2020-ban javaslat született a szobor köztéren történő felállítására, de a pandémia okozta veszélyhelyzetre tekintettel döntés nem született ebben a témában. Ebben az évben is tervezzük a szobor megfelelő helyre történő elhelyezését, amiben partnerünk lesz a Debreceni Szakképzési Centrum.”

Fotó: Kiss Annamarie

A Diák című kompozíciót egyébként Borbás Tibor szobrászművész készítette, és 1978 nyarán állították fel. Az 1125 négyzetméter alapterületű, nyolcszintes épület egy sportpályával is rendelkező, nagy parkban található. A létesítmény több mint 10 éve üresen áll, az önkormányzat többször is eladásra kínálta. 2016-os cikkünk szerint akkor is az volt az önkormányzat álláspontja, hogy korszerű kollégiummá kell átalakítani.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában