ezzel ünnepeltek

2021.03.11. 11:05

A szülinapos cég adományozott a klinikának

Jelentős összeget, mintegy 4 millió 850 ezer forintot adományozott egy helyi cég a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának csütörtökön.

Fotó: Molnár Péter

A céghez tartozó kiskereskedelmi hálózat idén 25. születésnapját ünnepli, úgy döntöttek azonban, hogy ez alkalomból vevőcsalogató akciók helyett inkább segítenek a járvány okozta nehéz helyzetben.

Kelet-Magyarország nyolc megyéjében működik az az élelmiszer-kiskereskedelmi hálózat, amely idén ünnepli fennállása 25. évfordulóját. A rendszer üzemeltetőjeként működő, az árukiszolgálást biztosító Kerekes Kft. csütörtökön mintegy 4 millió 857 ezer forintot ajándékozott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának. Az adományt dr. Szabó Tamás, a klinika megbízott igazgatója, a Gyermekklinika Alapítványa „Gyermekeinkért” Alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint dr. Káposzta Rita, a Gyermek Sürgősségi- Csecsemő- és Gyermekpulmonológiai nem önálló tanszék vezetője, az alapítvány kuratóriumi tagja vette át csütörtökön délelőtt a gyerekklinika főbejáratánál.

A pénz nagy részéből a gyermeksebészet mindennapi működéséhez szükséges úgynevezett fistuloszkópot szeretnének venni; a képalkotó endoszkóp fistulák, gyulladásos sipolyok felismerésében, ellátásában segít. A maradék összegből az intenzív osztályon lélegeztetőgépekhez és monitorokhoz olyan műszereket vásárolnának, amelyekkel a kilélegzett levegő szén-dioxid tartalmát lehet mérni – tájékoztatott a klinikavezető.

Fotó: Molnár Péter

Mint megtudtuk, a jubiláló kereskedelmi hálózat tagjai és üzemeltetője úgy döntöttek, hogy az évforduló alkalmából nem vevőcsalogató akciókkal kedveskednek vásárlóiknak, hanem a mindenki számára nehéz helyzetben segíteni próbálnak, ezért egy jótékonysági alapot hoztak létre.

„Megszavaztuk a társasággal azt, hogy az egyes kereskedelmi egységek a forgalmuk arányában azonos százalékot adnak bele a jótékonysági alapba, és amennyi így összegyűlt, ahhoz cégünk, mint a rendszer gazdája ugyanannyit tett hozzá”

- mondta el érdeklődésünkre Novák Zsolt, az adományozó cég kereskedelmi igazgatója. – Nyolc kórház gyermekgyógyászati részlege közt osztottuk el a teljes összeget, 15 millió forintot, az abban a megyében működő kereskedelmi egységeink forgalma arányának megfelelően.

A cég képviselője felidézte, hogy az első 15 évben működésük lényegében Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre korlátozódott, így ma is ezek képviselik a legnagyobb arányt, a közel 500 boltból 300 e két megyében található. Ennek megfelelően adományként is ide vittek legtöbbet; a 15 millió forintból mintegy tízet, közel öt-öt millió forintot kapott meg a nyíregyházi kórház és a debreceni klinika.

– Szándékunkban áll az adományozást folytatni, amennyiben a forgalmunk és az eredményünk ezt lehetővé teszi – mondta Novák Zsolt.

SzT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában