hírmorzsák

2021.02.01. 20:02

Megemlékezés, ünnepi pillanat és kemény munka

Zajlanak a szorgos hétköznapok a megye településein.

Fotó: Hajdúnánási Városháza

Fények az elhurcolt zsidók emlékére

Hajdúnánás önkormányzata is megemlékezett az elhurcolt zsidókról a holokauszt nemzetközi emléknapján. Mint azt Szólláth Tibor polgármester közösségi oldalán közzétette, azokra a hajdúnánási zsidó családokra emlékeztek, akiket a II. világháború idején városukból vittek el kényszerrel a haláltáborokba és estek a holokauszt áldozatául. Az emléknapon a város közössége nevében helyezték el az emlékezés mécseseit az emléktábla előtt.

Felköszöntötték a legidősebb lakost

Kiss Tibor Sárrétudvari polgármestere, a települése nevében is felköszöntötte 95. születésnapján Sárrétudvari legidősebb lakosát, a 95 éves Német Lajosné Pirska nénit a napokban. Az idős asszony jó egészségi állapotban és szellemi frissességben éli mindennapjait – számolt be a látogatásról közösségi oldalán KissTibor.

Fotó: Sárrétudvari Községháza

Épületek újulnak és bérlakások épülnek

Közel 200 millió forint pályázati támogatásból szegregált élethelyzet felszámolására indíthat komplex programot a sárándi önkormányzat. Ez tartalmazza a lakhatási beruházások támogatását, a Csillag szolgáltatóház és Csillag szolgáltató pont biztosítását, továbbá hat darab szociális bérlakás építését és egy ház felújítását. A közbeszerzés az év végére lefutott, a kivitelezés azóta már elkezdődött.

Fotó: Sárándi Községháza

Nem találtak hiányosságot Bárándon

Jelesre vizsgázott az Állami Számvevőszék ellenőrzésén a bárándi települési önkormányzat – osztotta meg közösségi oldalán dr. Kovács Miklós polgármester. Az elmúlt időszakban az önkormányzatok integritásának ellenőrzése elnevezéssel a megye települései, kiemelt jelentőségű önkormányzatok esetében végzett vizsgálatot a számvevőszék.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában