hírmorzsák

2021.02.19. 07:38

A csípős hidegben sem áll le a harc az illegális szemetelők ellen

Szó szerint és átvitt értelemben is felvették a kesztyűt, hogy megtisztítsák Hajdúdorog határát. Ismét oltóanyagot kap Sárrétudvari, Tégláson iskolaépületbe költözhet a piac. Rövid hírek Hajdú-Biharból.

Fotó: városháza

A Községházán kapnak segítséget

Kevesebb, mint öt koronavírussal fertőzött személy van Földesen – tájékoztatott közösségi oldalán Jeneiné dr. Egri Izabella polgármester. Itt is elkezdődött a védőoltások beadása a háziorvosi rendelőben. A legidősebbek mellett már azoknak a 60 év alatti állampolgároknak az oltása is megkezdődött, akik krónikus betegségük miatt különösen kitettek a vírus kockázatának. A faluvezető kérte a lakosságot, hogy akinek nincs internete, hétfőn 8-12 óráig, csütörtökön 13-16 óráig kaphat segítséget a koronavírus elleni oltásra történő regisztrációban a községháza 6-os irodájában.

Újabb adag oltóanyag érkezik

Sárrétudvari mindkét háziorvosi körzetében megkezdődött azoknak a legidősebb lakosoknak az oltása, akik regisztráltak a koronavírus elleni védőoltásra. A remények szerint a következő napokban is érkezik oltóanyag, és a megküldött lista szerint folytatni lehet a védőoltások beadását – írta közösségi oldalán Kiss Tibor polgármester, hozzáfűzve, hogy nagy elismeréssel köszöni meg háziorvosoknak és a hozzájuk tartozó asszisztenciának a felelősségteljes munkát.

Megyehatáron túl is folytatódik majd

Nagyrábé jövője szempontjából fontos a turisztika, mégpedig a kerékpáros turizmus kialakulása. Ezt szolgálja a tervezett, Földes, Báránd, Nagyrábé, Füzesgyarmat és Szeghalom útvonalon haladó bicikliút megépítése. Ez idővel csatlakozhat a Debrecen-Nagyvárad, hamarosan teljes hosszában elkészülő kerékpárúthoz, ami további lehetőségeket jelent a térséget kerékpáron megismerni szándékozóknak.

Javíthatja a foglalkoztatást is

Már most is szinte karnyújtásra van Nagyrábéhoz az autópálya, negyedóra, húsz perc alatt elérhető a berettyóújfalui felhajtó. Ezt a felhajtót biztonságosabbá és még gyorsabbá teheti az erre az évre tervezett Nagyrábé-Bakonszeg közötti közút felújítása. Néhány év múlva azonban, immár Földes határában, 8-10 perc alatt elérhető lesz a gyorsforgalmi út. Az autópálya közelsége befektetőket vonzhat akár Nagyrábéra is, illetve a közeli településekre, amely sokat javíthat a térség foglalkoztatási és kereseti mutatóin.

Keresztesen is lehet már gyűjteni

Immár az országhatár menti kisvárosban is van közterületi gyűjtőhelye a műanyagkupakoknak. Lupócz Zoltán és felesége ajándékaként a napokban készült és és helyeztek ki egy kupakgyűjtő szívet Biharkeresztes központjában, az egészségügyi központhoz közeli parkoló mellett – adta hírül közösségi oldalán Dani Béla Péter polgármester.

Fotó: városháza

Bocskaikert is ötöst kapott

Az Állami Számvevőszék befejezte az összes magyarországi önkormányzat, illetve az önkormányzati hivatalok integritásának, vagyis korrupció elleni védettségnek jelen idejű monitoring értékelését. Az ellenőrzés kimutatta, hogy Bocskaikert szervezete és önkormányzati hivatala az integritás szempontjából a legeredményesebb, alacsony kockázatú önkormányzatok közé tartozik – írta közösségi oldalára Szőllős Sándor polgármester.

Szilárd burkolatot kaphatnak

Több földutas utca szilárd útburkolat és csapadékvíz-elvezetés építési engedélyszintű tervének elkészítésére kötött a város tervezési szerződést. Cél, hogy a jövőben megjelenő útépítési pályázatokra felkészüljenek, és uniós vagy hazai források megjelenésekor ki tudják használni a lehetőséget. Szabó Csaba, Téglás polgármestere aláírta az úttervezési szerződéseket – tudtuk meg a városvezető közösségi oldaláról.

Új, korszerű piacot terveznek

Újabb fejlesztések irányába tett lépéseket Téglás város vezetése, helyi termékértékesítést szolgáló piac kialakítására nyújtott be pályázatot – olvastuk Szabó Csaba polgármester közösségi oldalán.

A tervek szerint a Pozsár Gyula utca elején meglévő, régi két tantermes, lapos tetős iskolaépületet újítják fel, és bővítik ki, hogy alkalmas legyen helyi kistermelői piac épületté alakítására.

Megtisztítják a város határát

Dacolva a kedvezőtlen időjárási körülményekkel, mégis gőzerővel zajlik az illegális hulladéklerakó helyek felszámolása Hajdúdorogon. A pályázati forrásnak köszönhetően közel 600 köbméter hulladék elszállítására és ártalmatlanítására nyílt lehetősége önkormányzatunknak – olvastuk Horváth Zoltán polgármester közösségi oldalán.

Fotó: városháza

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában