Lehet orvost fogadni

2021.01.11. 19:58

Nem tilthatják meg az orvosválasztást

A Klinikai Központ közölte: nem hivatalos álláspontot posztolt a szülészeti-nőgyógyászati klinika.

20200129 Győr Petz Aladár Kórházban a Szülészeti osztály felújítása kapcsán készült képek. Fotó: Huszár Gábor HG Kisalföld

Fotó: MW-archív

A Debreceni Egyetem Szülészeti-Nőgyógyászati Klinikája nemrég Facebook-oldalán " target="_blank" rel="noopener noreferrer">kijelentette: a hálapénz kivezetésével felfüggesztik a szülés előtt álló nők szabad orvosválasztási lehetőségét. A Naplót a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának elnöke, prof. dr. Szabó Zoltán hétfőn közleményben tájékoztatta legfontosabb tudnivalókról. – A Szülészeti-Nőgyógyászati Klinika közösségi oldalán megjelentek nem a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának hivatalos álláspontját képviselik. A tájékoztatás a vezetés tudta nélkül, előzetes egyeztetés mellőzésével jelent meg, annak tartalmával a Debreceni Egyetem és a Klinikai Központ vezetése nem tud azonosulni – fogalmazott az elnök.

Dr. Szabó Zoltán tudatta azt is, hogy a Debreceni Egyetem és a Klinikai Központ vezetése elkötelezett a hatályos jogszabályok, így az ide vonatkozó törvény maximális betartása és betartatása mellett, így az egyetem vezetésével egyetértésben utasította a szülészeti-nőgyógyászati klinika igazgatóját, hogy az orvosválasztás és a várandósok gondozása a törvényi szabályozás szigorú betartásával történjen, és mindent tegyenek meg a zavartalan, színvonalas ellátás érdekében.

HBN

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/felfuggesztettek-a-fogadott-orvossal-torteno-szulest-debrecenben-4882165/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában