Erőt meríthettek

2020.11.18. 19:43

Rajzokkal hálálták meg a gyerekek a Kenézy dolgozóinak fáradozását

Több száz rajzot és üdvözlőkártyát kaptak a debreceni diákoktól a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház dolgozói az elmúlt hetekben. Az egészségügyi szakemberek azt mondják, a gyerekek szeretete, bíztatása erőt ad a betegség elleni küzdelemben.

Fotó: unideb.hu

Az utóbbi hetekben jelentősen nőtt a kórházban kezelt igazolt és COVID-gyanús betegek száma. Az orvosok és a szakdolgozók a legmagasabb szintű ellátásra törekednek. Ebben a nehéz helyzetben sokat jelent számukra minden apró figyelmesség, így a debreceni gyerekek rajzai is – számolt be a Debreceni Egyetem sajtóreferense.

„Köszönjük ezt a betegek és dolgozók felé irányuló szeretetet, ilyenkor a beteg gyorsabban gyógyul, a dolgozó pedig újult erővel ölti magára a szkafandert, és megy vissza az osztályra a vírus ellen harcolni.”

– Mind a betegek, mind a dolgozók egy „felfokozott” lelki állapotban vannak, így sokkal hevesebben reagálnak egy rajz, egy ima, egy csoki formájában érkező figyelmességre. Ilyenkor mindenki ki van éhezve a szeretetre – mondta Major Tamás osztályvezető főorvos.

Fotó: unideb.hu

A köszönetet kifejező szivecskék, az üdvözlőkártyák, a motivációs rajzok folyamatosan érkeznek a kórházba Debrecen szinte összes általános iskolájából. Az ajándékokból minden osztályra próbálnak juttatni, ahol nagy örömmel fogadják a kedvességet a dolgozók és a betegek is.

A gyerekek által készített alkotások ide kattintva elérhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában