módosítások

2020.10.07. 11:22

Tovább fog tartani a Kishegyesi úti vasúti átjáró átépítése

Hétfőn zárták le az átkelőt, ám a korábban bejelentetthez képest később fejezik be a munkálatokat.

Fotó: Napló-archív

Ahogy arról már többször beszámolt a Hajdú Online is, a Kishegyesi úti átjárónál a megnövekvő vasúti forgalom kiszolgálására új vágányt építenek, továbbá átépítik a vonalon található vasúti átjárókat, újakat építenek és változtatnak azok biztosítási módján.

A munkálatok az átjáró lezárása mellett végezhetők, ezért a Kishegyesi úti vasúti átkelőhelyet 2020. október 5-én lezárták. A kivitelezést végző V-Híd Zrt. és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata között folytatott egyeztetések során a felek olyan műszaki javaslatokat hoztak, melyek alapján a Debrecen-Füzesabony vasútvonal korszerűsítésének részeként a Kishegyesi úton bevezetett útzár során az önkormányzati fejlesztések együtt elvégezhetőek – közölte a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A javaslat lehetővé teszi, hogy a későbbiekben újabb útlezárást ne vezessenek be, továbbá az úttest helyreállítási munkáit is csökkenteni lehet. Ennek eredményeként a lezárás időszakát 2020. október 5. és 2020. október 22. időszak helyett, 2020. október 5. és 2020. november 5. közötti időszakra módosítják, mely során az önkormányzat beruházásai (szennyvíz- és gázvezeték kiváltási munkák) is elvégezhetők.

Ebben az időszakban a kivitelezéssel érintett vasúti átjáróban a gépjárműforgalom nem lesz lehetséges. Időszakosan, az építési folyamatok technológiája miatt a gyalogos átkelés sem lesz biztosított.

A kivitelezés alatt kérik a helyi lakosság és az arra közlekedők szíves türelmét és megértését!

Kapcsolódó cikk:

Méretes dugót hozott magával a Kishegyesi úti átjáró lezárása

Lezárják a Kishegyesi úti átjárót, alaposan átrendeződik a debreceni buszközlekedés

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában