párthírek

2020.10.15. 12:35

Több „apanapot” kérnek

Egy tavaly rögzített uniós irányelv szerint egy gyermek születésekor édesapjának legalább 10 munkanap szabadságot kell biztosítani, Magyarországon a munka törvénykönyve szerint ez jelenleg 5 nap, és a kormány még csak nem is dolgozik ennek megváltoztatásán – jelentette ki Hercegh Mária, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) Nőtagozatának elnöke csütörtökön, Debrecenben tartott sajtótájékoztatóján. A MASZSZ kampányt indított az „apaszabadság” megnövelése érdekében, szerda óta online aláírásgyűjtés folytat.

– Nem értjük, a magát családbarátnak mondó kormánynak miért nem fontos, hogy az általa is elfogadott irányelvnek megfelelő döntést hozzon – mondta Hercegh Mária, hozzátéve, hogy például Litvániában vagy Németországban 30 nap jár a „kispapáknak”.

– Valamennyi ellenzéki párt és számos civil szervezet támogatja az apaszabadság megnövelését, ezt a politikán felül álló, nagyszerű dolgot – mondta Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában