oktatás

2020.10.09. 07:09

Tiszafüreden gyakorolhatnak a debreceni egyetemisták

A tiszafüredi gimnáziumban is eltölthetik gyakorlatukat a Debreceni Egyetem tanárképzős hallgatói.

Fotó: Bekecs Sándor

Az erről szóló megállapodást október 8-án írták alá az intézmények képviselői Tiszafüreden. Egy évvel azután, hogy az egyetem és Tiszafüred közös megállapodását aláírták, újabb együttműködés köti össze a nagy múltú felsőoktatási intézményt a Tisza-tavi településsel. Az ünnepélyes aláíráson részt vett Bartha Elek oktatási rektorhelyettes és Forisek Péter egyetemi docens.

Fotó: Bekecs Sándor

– A turizmus, hidrobiológiai kutatás, a mezőgazdaság- és gazdaságfejlesztés mellett a mai naptól a tanárképzés területével egészül ki az egyetem és a település közötti együttműködés – mondta beszédében Bartha Elek. A rektorhelyettes hozzátette, a gimnázium az elmúlt évek alatt 30 hallgatót adott az egyetemnek. A két intézmény közötti együttműködésről Forisek Péter elmondta, a cél, hogy a hallgatók lehetőség szerint otthoni intézményükben végezhessék a gyakorlatukat. Ezzel hozzájárulhatnak a fiatalok helyben maradásához az egyetemi éveket követően is.

„Intézményünk a város fiataljainak megtartásához, tanári karának erősítéséhez és annak utánpótlásához is hozzájárul az egyetemmel kötött együttműködés során”

– emelte ki Pásztorné Vass Anikó intézményvezető. Hozzátette, a két intézmény együttműködése során a középiskola diákjai és tanárai egyetemi programokon vehetnek részt, míg utóbbi tanárai és hallgatói bekapcsolódhatnak a gimnázium szakmai programjába. Sági István, a gimnáziumot fenntartó Karcagi Tankerületi Központ igazgatója bízik benne, hogy intézményük méltó partnere lesz a Debreceni Egyetemnek. Ujvári Imre, mint egykori diákja, hallgatója mindkét oktatási intézménynek, beszédében örömét fejezte ki, hogy a tanárképzés területén is partnerré vált a két település.

Bekecs Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában