városnéző túra

2020.10.13. 08:48

Gyalog járják körbe Debrecent

A rendszeres séta jótékony hatását népszerűsíti az országos pályázat.

Debrecen feliratot jelképező térbútor Debrecenben, a Kossuth téren. 20200928 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló

Fotó: Napló-archív

A Világ Gyalogló (hó)Nap felhíváshoz csatlakozik október 14-én a Debreceni Nyugdíjas Egyesület mint a Magyar Szabadidősport Szövetség tagja – adta hírül közleményében a közösség.

Az országos kezdeményezés évek óta nemcsak gyalogos túrákat, hanem érdekes, hasznos kiegészítő programokat, egyebek mellett helyismereti és városnéző lehetőséget is magában foglal. A Debreceni Nyugdíjas Egyesület tagjai szerdán csaknem 2,5 órás gyalogos sétát szerveznek a cívisvárosi Nagyerdőn. A tervek szerint végighaladnak a Medgyessy sétányon, ahol a magyar irodalom kimagasló egyéniségeinek munkásságáról, Debrecenhez fűződő kapcsolatukról, a szobrok alkotójáról emlékeznek meg. Ezt követően a víztoronyhoz tartanak, amelyet a Nagyerdei Stadion északi kapuját érintve sétálnak majd körbe. Végül pedig, átgyalogolva, megtekintik a Nagyerdei Szabadtéri Színpadot, valamint a Békás-tavat. A debreceni városnéző túra alkalmával a résztvevők nemcsak a helyi őszi látképet csodálhatják meg, hanem a helyszíneken érdekességeket is megtudhatnak egy-egy épületről, létesítményről, szoborról. Mindezt egy totó kitöltéséhez, valamint játékos villámkérdések megválaszolásához hasznosíthatják majd.

A Világ Gyalogló (hó)Nap kihívása azt hivatott elérni, hogy a séta minél több ember életének meghatározó eleme legyen, és egyben figyelmet irányít arra, hogy a mindennapos gyaloglás nagyban hozzájárulhat az egészség megőrzéséhez.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában