hírmorzsák

2020.10.28. 15:18

Épülő csatornahálózat, sírgondozás és a gyógyvíz ünnepe: ez mind Hajdú-Biharban történt

Nagyrábéban 1 milliád, 454,6 millió forint támogatással egy teljesen új, zöldmezős beruházás keretében valósulhat meg a szennyvízvezeték-hálózat 100 százalékos kiépítése. A környezetvédelem szempontjából fontos beruházást a nagyrábéi önkormányzat és a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft konzorciuma valósítja meg – adta hírül közösségi oldalán Vitányi István országgyűlési képviselő.

A város fogja üzemeltetni a sírkertet

Folyamatos a munkavégzés a hajdúhadházi temetőben és környékén. Szép és rendezett lesz – tájékoztatott közösségi oldalán Csáfordi Dénes, Hajdúhadház polgármestere. Mint írta, ez év végéig egyfajta átmeneti időszakról beszélhetünk, hiszen a temetőt üzemeltető kft.-nek december 31-én jár le a meghosszabított szerződése, s régi-új tulajdonosként az információkat és dokumentumokat is folyamatosan és fokozatosan kapják meg.

A gyógyvíz 95. „születésnapján”

A gyógyvíz feltörésének 95. évfordulójára emlékezett Hajdúszoboszló önkormányzata és a Hungarospa október 26-án Pávai Vajna Ferenc mellszobránál, a I. számú kútnál és Pávai sírjánál. 1925. október 26-án reggel hatalmas dübörgéssel tört fel a 73 fokos víz 1090 méter mélységből. A fúrást Pávai Vajna Ferenc, a fúrást vezető tudós geológus vezette, és aznap este ünneplésre hívta össze a munkásokat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában