idén pótolják a hiányt

2020.09.09. 11:31

Nem adogatnak, iszogatnak a pingpongasztalokon

Amelyik közterületi berendezést nem rendeltetésszerűen használják, azt elbontják.

Fotó: Vass Attila

Az utóbbi években sok panaszt kap a polgármesteri hivatal a Kassai úti lakótelepről is amiatt, hogy a régi beton pingpongasztalokat egyesek italozásra használják, s a környezetük többnyire szennyezett. Az önkormányzat célja, hogy kevesebb legyen a közterületi italozás, így a nem rendeltetésszerűen használt berendezéseket elbontják. Lesz azonban lehetőség a közelben pingpongozásra – ígérik.

A Zöld utcai játszótéren orvosolják a hiányosságokat
Fotó: Vass Attila

– A Kassai út 90. szám elől miért vitték el a pingpongasztalt? – kérdezte levelében egy Napló-olvasó.

Felvetésére a polgármesteri hivatal emlékeztetett: az utóbbi években sok lakossági panaszt kapnak a Kassai úti telepről is a régi betonasztalok nem rendeltetésszerű használata miatt. Azokat egyesek italozásra használják, s emiatt a környezetük többnyire szennyezett.

– Önkormányzatunk célja, hogy a városban kevesebb legyen a közterületi italozás. Az utóbbi években a Kassai úti lakótelep mellett elkezdődött a Zöld–Dicsőfi utcai tömbbelsőben a játszótér és a sportpálya felújítása. Az ottani pingpongasztal korszerű asztalra való cseréléséről önkormányzatunk idén gondoskodik – jelezte a hivatal.

A Zöld utcai játszótéri eszközök időszakos ellenőrzése nyáron lezajlott, s tart a szakértői vizsgálat által feltárt hiányosságok orvoslása – tudta meg a Napló. A szabványok miatt a hintavázak alatti ütéscsillapító talaj feltöltésre, míg a játszótéri libikókák cserére szorulnak, s így korszerű, új, MSZ EN 1176 szabvány szerinti mérleghinta lesz ott.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában