hagyományok

2020.09.14. 11:29

Az apátiak befogadták a „fantomfalu” polgármesterét

Németh Kristóf, alias Subicz János is aláírta a csatlakozási szerződést.

Fotó: Vmirjáncki József

Körösszegapáti is részt vett az ebben az évben Zalaapátiban megtartott Apáti települések találkozóján. Magyarországon tizenhat olyan település van, amelynek utóneve Apáti. A helységek polgármesterei 1998-ban határozták el, hogy megismerik és amiben tudják támogatják egymást.

Fotó: Vmirjáncki József

Minden évben más és más „Apáti” település rendezi meg a találkozót. A rendezvényeken a települések vezetőin túl megjelennek művészeti csoportok, sportolók is. Ezúttal Zalaapátiban 11 helység képviselői jelentek meg, köztük volt Körösszegapáti küldöttsége is Tarsoly Attila polgármester vezetésével. Az egésznapos program nevezetesebb eseményei közt emléktáblát helyeztek el a Trianoni békediktátum 100. évfordulójára emlékezve. Bemutatták a vendéglátók az ország új csemegeszőlő fajtáját, az Apáti mézest; a szórakoztató program egyik meglepetése volt, amikor megjelent az egyik kereskedelmi tévécsatornából ismert „fantomfalu” Ökörapáti polgármestere, akit befogadtak az Apáti nevű települések polgármesterei közé. Bejelentették, hogy a következő évben szintén a Dunántúlon lévő Somogyapáti hívja és látja vendégül az Apáti nevet viselő települések lakóit. Azt is remélik, hogy azon a találkozón már a határon túli Apáti nevű települések képviselői is megjelenhetnek.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában