eredményes munka, magas színvonal

2020.08.18. 13:12

Hajdú-bihariak is részesültek állami elismerésben Budapesten

Augusztus 17-én, a Szent István ünnepe alkalmából tartott rendezvényen adták át a március 15-e alkalmából odaítélt kitüntetéseket is.

Fotó: hbmo.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat képviseletében Bulcsu László alelnök vett részt az eseményen, ahol 138-an vehettek át elismerést, köztük számos hajdú-bihari szakember is.

Az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója, március 15-e alkalmából Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adományozta Dr. Kerényi Attila geográfus, a földrajztudomány doktora, a Debreceni Egyetem professor emeritusa részére, a környezettudomány területén végzett több évtizedes kutatómunkája, valamint a debreceni geográfusképzés megújítását is magába foglaló oktatói tevékenysége elismeréseként.

Áder János továbbá a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta Örvendi László József, a MAGOSZ alelnöke, a Hajdú-Bihar megyei Gazdakörök Szövetségének elnöke, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar megyei általános alelnöke, a Hajdúszoboszlói Gazdakör elnöke, volt országgyűlési képviselő részére, az új nemzeti érdekképviseleti és kamarai rendszer kialakításához hozzájáruló magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként.

A köztársasági elnök a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta Szabó Imre, a Bold Agro Mezőgazdasági Kft. ügyvezető igazgatója, a Havita-Tész Mezőgazdasági Szövetkezet igazgatósági elnöke részére, a hazai állattenyésztés és gyümölcstermesztés területén a környezettudatosság jegyében végzett innovatív munkája elismeréseként.

Augusztus 20-a alkalmából Dr. Nagy István agrárminiszter az Életfa Emlékplakett Arany fokozatát adományozta Dr. Pethő Ferenc, a Debreceni Egyetem Kertészeti Tanszékének nyugalmazott egyetemi tanára részére, a meggynemesítésben és az almatermesztési gyakorlat fejlesztésében elért kimagasló eredményeiért, a felsőoktatás terén végzett kimagasló munkájáért.

Dr. Nagy István Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott továbbá Máté Csaba, a Hortobágyi Nonprofit Kft. gulyás számadója részére, a magyar szürke szarvasmarha tenyésztésben a kiváló apaállat előállítás és felnevelés során végzett elkötelezett munkájáért. Szintén ebben a kitüntetésben részesült Szántai Ferenc, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság mezőgazdasági vontatóvezetője, a természetvédelmi kezelési és mezőgazdasági jellegű feladatok területén ellátott kiemelkedő színvonalú munkájáért.

Az agrárminiszter az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozta Csőke Pál, a Nyírerdő Zrt. nyugalmazott erdészeti igazgatója részére, a Debreceni Nagyerdő állomány és a Tiszalöki Arborétum rekonstrukciója, valamint a környezettudatos nevelés terén elért eredményeiért.

Az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatában részesült Dr. Babinszky László, a Debreceni Egyetem egyetemi tanára, a hazai sertés és baromfi takarmányozásában alkalmazott új precíziós módszerek kidolgozásáért és fejlesztéséért, közéleti tevékenységéért.

Dr. Nagy István Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott Szabó Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának helyszíni ellenőre részére, az agrárium területén végzett kimagasló munkájáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában