koronavírus

2020.07.23. 19:31

Tizenhét aktív fertőzött van a megyében, haláleset nem történt

Újabb részletes statisztikát közölt csütörtökön a koronavirus.gov.hu oldal.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Ahogy arról reggel már beszámoltunk, egy nap alatt összesen tíz fővel emelkedett a regisztrált betegek száma a megyében, így összesen már negyven fertőzöttet tartanak nyilván a vírus magyarországi megjelenése óta.

A koronavirus.gov.hu oldalon délután közzétett táblázat szerint Hajdú-Biharban jelenleg tizenhét aktív koronavírus-fertőzött van. Az adatokból jól látszik, az országban pillanatnyilag összesen 484 az aktív esetek száma, 35%-uk budapesti, Tolna megyében nincs aktív fertőzött.

Magyarországon eddig 596 olyan haláleset történt, ahol az elhunytnál koronavírus-fertőzést is azonosítottak. Az elhunytak döntő többsége olyan idős ember, aki több krónikus betegségben is szenvedett. 24 olyan elhunyt van, akinél jelenleg nem tudnak meglévő társbetegségről. Az elhunytak 60%-a (361 fő) budapesti, 40%-uk (235 fő) vidéki. Jelenleg három olyan megye van, ahol nem történt haláleset: Békés, Hajdú-Bihar és Vas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában