szabad, játékos foglalkozásokkal

2020.07.06. 14:14

Segítség a szülőnek, élmény a gyermeknek a hittantábor

Noé története volt a görögkatolikus egyházközség által szervezett tábor mottója Nyíracsádon.

A vidám kis csapat nagyon élvezte a pólófestést (is)

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A település görögkatolikus egyházközsége június 29-e és július 3-a között hittantáborba várta az általános iskolásokat. A napközis rendszerű hét programjaira a tábor jellegéhez, tematikájához igazodva elsősorban a templomhoz kötődő gyermekek jelentkeztek.

Segítség a szülőnek

Ottjártunkkor Szász Andris és Hajdu Bercel nagy örömmel mutatták meg a pólót, amit aznap festettek, csak azt sajnálták, hogy nem tudják magukra ölteni, amíg teljesen meg nem szárad. Veres Boti a nevét festette a pólóra, Barna Anna, Szász Bori és Bródi Anna lányosabb, virágmintákat választottak. Hajdu Bercelnek nemcsak a testvére, de édesanyja is minden nap ott van a programokon. Persze nem mint táborlakó, hanem mint önkéntes segítő járul hozzá a programok sikeréhez. Tóth Elek parókus arról tájékoztatta lapunkat, hogy az iskolák kötelező, június 26-ig tartó felügyelet biztosítása után szerette volna az egyházközség még egy héttel megtoldani a gyermekek nyári foglalkoztatását, és levenni a szülők válláról a felügyeletet, Tatai Zoltán segédlelkész pedig a programokról számolt be.

A vidám kis csapat nagyon élvezte a pólófestést (is)
Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Színes programkínálat

– A táborban tematikus, szabad és játékos foglalkozásokat tartottunk. A hét mottója Noé bárkájára épült, ami nemcsak azt fejezi ki, hogy összetartozunk, de komoly közösségépítő üzenete is van. Először felidéztük, megbeszéltük a gyerekekkel a történetet, majd dobozokból elkészítette mindenki a maga kis bárkáját. Másnap hajtogatott papír állatokkal be is népesítettük azt. Voltunk falusétán, ahol a gyerekek helyismeretükről adhattak számot játékos formában – mesélte a programokat a segédlelkész. A hét folyamán a gyerekek nagyon élvezték falusi szekerezést, a szabadidő parkba tett kirándulást, de valószínű nem marad emléknyom nélkül az utolsó napi kincskereső játék sem. A táborlakók munkáját a hét folyamán önkéntesek segítették, akik ellenszolgáltatás nélkül ajánlották fel a munkájukat: Hajdu Sándorné szülő, valamint Matilné Bollók Nikolett, Simonné Czentye Anikó, Gariscsák Anita, Kertiné Ternován Erzsébet, Bródi-Bálega Anna pedagógusok, és Tatai Zoltán segédlelkész.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában