tanultak, sportoltak

2020.07.27. 09:26

Napközis táborban szórakoztak a gyerekek

Nevelőszülők által gondozott gyermekek számára szerveztek egyhetes, tartalmas programot Nyíracsádon.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat által működtetett Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ és Nevelőszülői Hálózat gondozottjai rendszeres résztvevői a nyári balatoni Erzsébet táboroknak. Idén azonban első alkalommal került sor napközis jellegű tábor szervezésére, amelynek Nyíracsád adott otthont. A napközis jellegű Erzsébet-táborban, melyet Simon Krisztina növendékügyi előadó segítségével Gugg Csilla nevelőszülői tanácsadó vezetett, tizenhat helyi szakellátott, vagyis nyíracsádi nevelőszülőnél elhelyezett gyermek vett részt.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Hasznosan a szabadidőt is

Gugg Csilla táborvezető elmondta, hogy a gyermekek sikerként élték meg a tábor minden napját, mindemellett pedig tartalmas és színes programkínálatból választhatott ki-ki kedvére való elfoglaltságot. A szabadidő hasznos eltöltése mellett fontos cél volt a közösségben megélt kulturális, sport és szabadidős élmény is. Továbbá szem előtt tartották a szakemberek, hogy tudatosítsák a gyermekekben a különböző élethelyzetekben elvárt helyes viselkedési formákat, az egymásra való odafigyelés, az egymás iránti tolerancia kiemelt szerepét és közösségformáló erejét.

A gyerekek nagy részének, így Tóth Szabrinának és Lakatos Virágnak is a strandolás tetszett a legjobban, a fiúk nem vetették meg a csocsó és ping-pong partikat sem, de izgalmas volt az íjászkodás és a szekerezés is. A tábor közös főzéssel ért véget a községi parkerdő tisztásán, ahol a szabadtéri játékok és sporteszközök kipróbálását követően szívesen fogyasztották el a gyerekek a Danku József által főzött sertéspörköltet.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában