ismét ütemezik

2020.07.17. 13:05

Egyelőre kátyús még a Hegyköz utca, de javítják

Júliusban folytatódnak a karbantartási munkálatok a Hegyköz utcán.

20200715 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Olvasói panasz: kátyús a Hegyköz utca.

Fotó: Kiss Annamarie

Kívánnivalókat hagy maga után a Hegyköz utca olvasónk jelzése szerint, aki lapunknak azt jelezte, hogy kátyús az út, nincs aszfalt, és igaz, hogy az ősszel úgymond „legyalulták”, és akkor a kisebb kátyúk egy időre eltűntek, ezek ismét előbukkantak. Esőben tengelytörő az út, és sajnos olvasónk állandóan falakba ütközik, mert nem tudják neki megmondani, kihez kell ez ügyben fordulnia. Elmondása szerint az ott lakók nevében már sokszor fordult az önkormányzathoz, de senki nem tudott semmilyen konkrétumot mondani, pedig állítólag már tervek is készültek az utca rendbetételére.

Fotó: Kiss Annamarie

Megvannak a tervek

Lapunk a debreceni polgármesteri hivatalhoz fordult, és azt a tájékoztatást kapta, hogy a Hegyköz utca csapadékvíz-elvezetésére és szilárd burkolat építésére készült tervekkel rendelkezik. Az útépítéshez szükséges terület jelenleg vegyes, azaz részben önkormányzati, részben magántulajdonban van. A kivitelezési munkálatok megkezdése az ehhez még szükséges ingatlanok önkormányzati tulajdonba vétele, valamint az engedélyek beszerzése után válik lehetővé. A fentiek megléte esetén a rendelkezésre álló költségvetési források függvényében vizsgálható, hogy a Hegyköz utcában mikor ütemezhetők be további tervezések és aszfaltozás. Válaszukban arra is kitértek, hogy a fenntartható közlekedés biztosítása érdekében a Debrecen közigazgatási területén lévő földutak karbantartási munkáit a rendelkezésre álló költségvetési források figyelembe vételével ütemezetten végeztetik.

A kért munkálatok elvégzését a Hegyköz utcában az időjárási viszonyoktól függően júliusban ismételten ütemezni fogják.

Vass Kata

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában