augusztus 9. a határidő

2020.07.31. 13:50

Állami ösztöndíjas szakokkal várja a pótfelvételizőket a Debreceni Egyetem

Augusztus 9-én éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló képzésekre – írja honlapján a Debreceni Egyetem. Újdonság, hogy – eltérően az előző évek gyakorlatától – több képzési területen állami ösztöndíjas szakok is választhatók.

Fotó: Shutterstock

Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet, legkésőbb 2020. augusztus 9-ig. A 2020. évi felsőoktatási pótfelvételiben meghirdetett szakokra vonatkozó információk és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók a felvi.hu honlapon olvashatók.

A pótfelvételi eljárásban az előző évektől eltérően számos szakon – agrár, gazdaságtudományok, informatika, műszaki, orvos- és egészségtudomány, pedagógusképzés, valamint a társadalomtudomány képzési területeken állami ösztöndíjas szakok is választhatók.

A pótfelvételi eljárásban már csak egy felsőoktatási intézmény egyetlen képzésére lehet jelentkezni.

- A Debreceni Egyetem a zeneművészet kivételével valamennyi karon és képzési területen, összesen 124 szakon kínál pótfelvételi lehetőséget, amelyek elérhetők a felvi.hu oldalon – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

A jelentkezést legkésőbb augusztus 9-én éjfélig hitelesíteni is szükséges az ügyfélkapun keresztül, vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlapot postára adva.

Minden előírt dokumentum feltöltési határideje is 2020. augusztus 9. éjfél.

A ponthatárokat legkésőbb 2020. augusztus 28-án hirdetik ki, ekkor dől el, kit vettek fel a pótfelvételiben az általa megjelölt képzésre. A felvételt nyert jelentkezők az erről szóló határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően felsőoktatási intézményüktől kapják meg 2020. augusztus 31-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában