koronavírus

2020.06.05. 13:29

Négy aktív esetet tartanak számon Hajdú-Biharban

Az Operatív Törzs megyei bontásban közölte az aktív esetek számát, továbbá a Hajdú-bihari Napló kérdésére is válaszoltak.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Az országban továbbra is alacsony az új fertőzöttek száma, Hajdú-Biharban pedig már napok óta nem regisztráltak új esetet a koronavirus.gov.hu adatai szerint.

Az Operatív Törzs pénteki sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos beszámolt többek között arról, hogy Magyarország egyes megyéiben hogyan oszlik meg az aktív esetek száma. A június ötödikei információk alapján Hajdú-Biharban összesen négy aktív esetet tartanak számon.

A sajtótájékoztatón elhangzott a Hajdú-bihari Napló kérdése is, amelynek kapcsán Müller Cecília kijelentette, hogy határozottan igaz az, hogy a koronavírussal szembeni védekezés miatt bevezetett korlátozások csökkentették az influenzás megbetegedések számát is. Hozzátette, a Nemzeti Népegészségügyi Központ laborjába influenzagyanú miatt beérkező mintákat koronavírusra is megvizsgáltak, mert tudni szerették volna, hogy melyik betegség dominál. A több mint ezer mintából végül csak egy olyat találtak, amely pozitív volt koronavírusra. Ez március 12. környékén volt, azt követően, hogy az első magyarországi koronavírusos esetet regisztrálták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában