vöröskereszt

2020.04.14. 14:01

Továbbra is várják a hajdú-bihari véradókat

Lakóhelye közelében adjon vért: a Vöröskereszt megyei szervezete a települések szinte mindegyikében szervez véradásokat továbbra is. A legközelebbi véradásokra kimehet a donor a kijárási korlátozás ellenére, hiszen vért adni közérdekű tett – olvasható a szervezet közleményében.

Fotó: illusztráció, Shutterstock

Minden véradóra szükség van most. Biztonságukat és, hogy minél könnyebben vért adhassanak, elsőrendűnek tartja a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete.

Kitelepült véradásait továbbra is szervezi, hogy a donorok ne utazzanak, vagy csak keveset, és minél kisebb időt töltsenek otthonukon kívül.

Tervezzen előre, érdeklődjön a Vöröskeresztnél

A Vöröskereszt véradásszervezői kérik új és régi véradóikat, nézzék meg jó előre, hogy lakóhelyükön vagy annak közelében mikor költözik ki véradás, és oda menjenek el vért adni. Ha az aktuális hónapban nincs véradás a közelükben, kérdezzék meg a Vöröskereszt területi szervezetének munkatársát, hogy mikor szerveznek véradást arrafelé. Az elérhetőségeket és a pontos helyszíneket a voroskereszthajdu.hu honlapon találják meg. Tervezzék meg véradásukat, hogy minél kevesebb közlekedéssel tudjanak segíteni beteg embertársaiknak és az egészségügyi ellátórendszernek – hívja fel a figyelmet a Vöröskereszt megyei szervezete.

A legközelebbi véradóhelyszínre kimehet

A legközelebbi véradási helyszínt a kijárási korlátozás idején is felkeresheti a donor, hiszen a véradás azon alapos okok közé tartozik, amelyek esetében elhagyható a lakhely. A véradó ugyanis közérdekű ügy szolgálatáért, a hazai vérkészletek folyamatos biztonságos szinten tartásáért lép ki otthonából – áll a tájékoztatásban.

Vért adhat bárki, aki 18-65 év közötti, súlya nagyobb 50 kg-nál, az elmúlt 56 napban nem adott vért, továbbá egészségesnek érzi magát, az utóbbi egy hónapban nem járt külföldön, és nem érintkezett koronavírusos beteggel.

A véradók biztonságát védik a véradásokon is. A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat módosította a véradásszervezés feltételeit, hogy a véradóeseményeken biztonságos környezetet teremtsen a véradóknak és a munkatársaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában