nádudvar

2020.03.17. 12:35

Amit lehet, bezártak a biztonság érdekében

A „Maradj otthon!” elvére biztatnak mindenkit Nádudvaron is. Bezártak a közintézmények

A helyi polgármesteri hivatalban a személyes ügyfélfogadás határozatlan ideig szünetel. Anyakönyvi ügyintézés halálesetben, vagy előre bejelentett esküvő esetén van. Ekkor a házasulandó felek mellett tanúik lehetnek jelen a szertartáson.

A városüzemeltető Nádudvari Nonprofit Kft.-nél is minimalizálják a személyes találkozások esélyét. Az általuk üzemeltetett intézmények közül zárva van a gyógyfürdő, a Jókai4 Sportcentrum és a városi piac. A fürdőgyógyászati kezelések elmaradnak. A kialakult járványügyi helyzet miatt a játszótér, parkok, valamint a sportpálya látogatása tilos. Változatlan formában üzemel a kerékpártároló, a temetői szolgáltatások, a hulladékszállítás és a hulladéklerakó telep.

Az egészségügy területén a vérvételi labor és a védőnői szolgálat továbbra is működik. Az orvosi ügyelet is tovább működik, de csak a valóban sürgős eseteket látják el.

Az óvodai és bölcsődei ellátás is szünetel. Az előzetes igényfelmérés alapján a gyermekétkeztetés a Napfény óvodán keresztül zajlik.

A szociális szolgáltató központban a nappali ellátás szünetel. A szociális étkeztetés kizárólag kiszállítással történik. A házi segítségnyújtást a gondozottak változatlanul igénybe vehetik.

Az Ady Endre Művelődési Központ és Városi Könyvtár határozatlan ideig zárva tart.

ML

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában