debrecen

2020.01.16. 17:42

Üzlethelyiségek féláron?

Vaszkó Imre debreceni DK-s önkormányzati képviselő egy csütörtöki debreceni sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy a megyeszékhelyen, a Piac utca 77. számú inkubátorházban két üzlethelyiséget bérel a debreceni önkormányzat ingatlanvagyonát kezelő Cívis Ház Zrt-től a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Hajdú-Bihar Megyei Kirendeltségét igazgató felesége. Az egyikben lottózót, a másikban dohányboltot működtet. Vaszkó Imre szerint a bérlő ezeket feltűnően kedvező áron kapja. Míg a szomszédban található kulcsmásoló négyzetméterenként 4 ezer forintot fizet, addig a szóban forgó trafikért 2 ezer forint, a lottózóért pedig 2400 forint a díj. – Ez a piaci ár fele,amiről egy szorgalmasan dolgozó kisvállalkozó csak álmodhat – fogalmazott a képviselő.

Varga Zoltán debreceni DK-s önkormányzati képviselő hozzátette: mivel ez a hűtlen kezelés gyanúját veti fel, a Cívis Ház Zrt. gazdálkodásának átvilágítását fogja kérni a polgármestertől.

Fidesz–KDNP: ennyi az ára

A debreceni közgyűlés Fidesz–KDNP-frakciója így reagált: a kérdéses üzlethelyiségeket nyílt pályázaton, bárki által elérhetően hirdette meg a Cívis Ház Zrt. A bérlő azt a díjat fizeti érte, ami a felhívásban szerepelt, egy forinttal sem kevesebbet. Ráadásul az egyik érintett ingatlan évekig állt üresen, senki nem jelentkezett bérlőnek. Ezekben az üzletekben galéria is található, amely csökkenti a felhasználható terület méretét, így fajlagosan csaknem azonos a bérleti díja, mint a szomszédos ingatlanoknak.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában