világnap

2019.12.06. 08:56

A felvilágosítás életet menthet

„Csak egy életed van!” címmel tartottak vetélkedőt a diákoknak az AIDS világnapján a fürdővárosban.

Fotó: Berényi Viktória

1988-ban az Egészségügyi Világszervezet december elsejét az AIDS világnapjának nyilvánította. A Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár a világnaphoz kapcsolódóan több mint tíz éve rendez vetélkedőt középiskolás diákok számára. A szervezők kiemelt fontosságúnak tartják a fiatalok megfelelő szintű felvilágosítását, hiszen csak a megszerzett tudás birtokában előzhetik meg a gyógyíthatatlan betegséget.

Orvosok a zsűriben

A versenyen szakemberekből álló zsűri segítette a munkát. A Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Infektológiai Intézetének két orvosa, dr. Jancsik Viktor részlegvezető főorvos, a debreceni HIV-decentrum vezetője, és dr. Panyiczki Zoltán belgyógyász, gasztroenterológus szakorvos. A zsűri elnöke, dr. Varga Tamás, a hajdúszoboszlói Járóbeteg Ellátó Centrum igazgató főorvosa a kezdetektől támogatja a vetélkedőt.

A város minden középiskolájából érkeztek diákok. Idén hat csapat bizonyíthatta tájékozottságát a játékos fejtörőkön. A zsűri pontjai alapján első helyezést ért el a Szép Ernő Kollégium csapata (Kindák Viktória, Pataki Nóra Edit, Fodor Péter, Sopronyi Dominik). Második helyen végeztek a Hőgyes Endre Gimnázium 10. évfolyamos tanulói (Blaskó Dorina, Szűcs Adrienn, Ulveczki Csilla, Varga Noémi). Harmadikok lettek a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Közgazdasági Szakgimnáziumának 10. A osztályos diákjai (Alker Viktória, Bodnár Beáta, Kaszás Bianka Mária, Rácz Katinka). A nyertesek jutalmul értékes könyvutalványokat és ajándékcsomagokat kaptak.

Berényi Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában