debreceni egyetem

2019.11.12. 13:59

Kulcsszerepe van a pedagógusoknak: fontos megállapodást kötöttek az egyetemen

Együttműködési megállapodást írt alá a Debreceni Egyetem Tanárképzési Központja és a Debreceni Tankerületi Központ kedden az egyetem főépületében.

Fotó: Kiss Annamarie

– A tanárképzés 2013-as átalakításával kezdve a legnépszerűbb szakok közé tartozik, országosan és a Debreceni Egyetem tekintetében is. Az, hogy a hallgatói létszám dinamikusan nő azt jelenti, hogy a gyakorlati igény is jelentősen megnövekedett az elmúlt időszakban – mondta el Forisek Péter, a Tanárképzési Központ főigazgatója az megállapodás aláírásának sajtótájékoztatóján.

Fontos mérföldkő

A hallgatói létszám emelkedése miatt minél több intézmény bekapcsolódása szükséges. A jelenlegi megállapodás ezt segíti elő, hiszen összesen 37 iskolával kötnek szerződést. Az egyetemisták így olyan iskolákhoz kerülnek, ahol felkészült, hosszú évek tapasztalatát összegyűjtő pedagógusok várják őket. Ez a gyakorlati tapasztalatok gyarapodásához vezet, hiszen a tanárképzés szerves részét képezi a gyakorlati tudás is. A hallgatók megismerhetik a tanítási módszereket, óralátogatásokat tehetnek és bekapcsolódhatnak az iskolák mindennapi életébe is.

 

Hármas egység

– Azért fontos számunka ez a megállapodás, hogy olyan elhivatott, gyermekeket szerető, elméleti és gyakorlati tudással bíró pedagógus kollégáink legyenek, akik hivatásként kezelik azt, amit az életüknek választottak – fejtette ki Pappné Gyulai Katalin, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója.

LD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában