multimédia

2019.11.06. 10:37

Fókuszban az adatbiztonság

A kiberbűnözők kíméletlenül kihasználják az „adatvédelmi réseket”.

Fotó: Matey István

A cívisvárosba is megérkezett az adatbiztonsági országos roadshow, melyen neves informatikai szakemberek tartottak elő­adásokat elsősorban az üzleti hatékonyság növeléséről, valamint a korszerű adatbiztonság eszközeiről helyi kis- és középvállalkozóknak a Hotel Lyciumban, kedden.

Fotó: Matey István

A rendezvényen elhangzott: a digitalizáció elterjedésével a magyar cégek is hatalmas mennyiségű és értékű üzleti adatot állítanak elő, amivel sajnos a kiberbűnözők is tisztában vannak, és kíméletlenül kihasználják az „adatvédelmi réseket”.

Az üzleti délelőttön az érdeklődők tájékoztatást kaptak arról is, milyen adatbiztonsági fenyegetettségnek van kitéve cégük, valamint hogyan védhetik meg vállalkozásukat a több milliós adatvesztéstől és a GDPR-bírságtól. A helyi cégvezetők tanulságos esettanulmányokat is hallhattak a hazai kis- és középvállalkozásokat ért kibertámadásokról. Az előadók között volt Iván László, az Év Microsoft Partnere díjas Kvazar.cloud Kft. értékesítési és marketingigazgatója, Bardócz Gyula, a Panda Security kereskedelmi vezetője, illetve Szabó Zoltán, a Microsoft Magyarország territory channel managere.

GyT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában