Szuperhősökkel segítenek

2019.10.22. 08:48

Színesebb kórteremben gyógyulhatnak a legkisebb betegek

A kezdeményezők azt tervezik, hogy több hasonló ötletet valósítanak meg még.

Fotó: Matey István

Fotó: Matey István

Falmatricákkal díszítették fel a Debreceni Egyetem Kórház Fül-Orr-Gége, Fej- és Nyaksebészeti Osztályának két kórtermét.

Évente megközelítőleg 800 gyermeket műtenek a fül-orr-gégészeti osztályon, ennek nagy része torok- és orrmandulaműtét. A beavatkozások után a szülők folyamatosan együtt lehetnek gyermekükkel a műtét kivételével.

– A falmatricázás és a játékok elhelyezése abból a célból történt, hogy minél kevésbé érezzék a gyermekek magukat kórházi környezetben, még ha ténylegesen is ott vannak – hangsúlyozta Major Tamás osztályvezető főorvos.

– A nap végén mindenki arról álmodik, hogy egyszer szuperhős lehessen. Sehol sincs erre nagyobb szükség, mint ott, ahol gyermekek szorulnak támogatásra, és valamilyen műtéten esnek át – fogalmazott Szmolinka Zsolt, a United Call Centers Kft. ügyvezetője.

Személyes indíttatás

A szakember kifejtette: – Energiát és biztatást szeretnénk adni a szuperhősös falmatricákkal a kis betegeknek, remélve, hogy ezzel mosolyt csalhatunk az arcukra. A kezdeményezésben személyes indíttatás is van, továbbá azt gondolom, a vállalatunk mindig próbált összpontosítani egy kicsit a gyermekekre a társadalmi felelősségvállalás részeként, hiszen ők még inkább befogadóbbak az ehhez hasonló ingerekre. Nem az első társadalmi megmozdulásunk volt ez, és nem is az utolsó lesz. Nagyon sok ilyen akciót szeretnénk még, örülök, hogy ilyen jól és gyorsan megfoganhatott ez a gondolat – mutatott rá Szmolinka Zsolt.

GYT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában