étkeztetés

2019.10.31. 14:25

Meleg ebéd az őszi szünetben is

Ősszel jóval kevesebben igényelték az ingyenes ebédet Nyíracsádon.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A nyári szünethez hasonlóan az őszi szünidőben is az óvoda konyhája biztosította a térítésmentes ebédet az igénylő családok gyermekei számára a nyírségi településen. A jogosultak közül ősszel jóval kevesebben nyújtottak be igényt, mint a nyár folyamán. Magyar Istvánné élelmezésvezetőtől megtudtuk, hogy 80-100 adag ebéddel főztek többet az őszi szünidő hetében, ami mintegy 80 adaggal kevesebb, mint a nyári szünetben volt. A térítésmentes szünidei étkeztetésre a kérelmet már szeptemberben le kellene adni a település jegyzőjének, de a későbbi igénylők sem maradnak meleg étel nélkül.

– Az időben történő bejelentésre azért van nagy szükség, mert az alapanyagok rendelését egy héttel előre le kell adni, így meglehetősen nehéz a szinte naponta változó létszámhoz igazodni – tudtuk meg az élelmezésvezetőtől, aki azt is elmondta, volt, aki egész hétre, de többen voltak, akik csak bizonyos napokra kérték a térítésmentes ebédet.

Maurer Szilveszter például csak két napra kért ebédet, Terdik Józsefné viszont minden nap sorba állt az ételessel. Azt mondta nagyon nagy segítség ez a család számára, ahol három kiskorú gyermek várta az ebédet.

Kedves Zilahi Enikő

Borítókép: Terdik Józsefné és unokája, Timike, minden nap vitték az ebédet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában