zarándoklat hajdúdorogról

2019.09.05. 08:25

Ötven kilométer gyaloglás a kegyképhez

Ebben az évben a hajdúdorogi iskola százhatvan tanulója, köztük negyven általános iskolás vállalkozott az útra.

Fotó: olvasói felvétel

Tizedik alkalommal csatlakoztak a szent bazilos diákok a kegykép hazahozatalának évfordulója alkalmából rendezett gyalogos zarándoklathoz. A menet a székesegyházból a csütörtök hajnali órákban indult Verdes Miklós iskolalelkész áldásával, és délután öt órakor érkezett meg Máriapócsra.

Fotó: olvasói levél

Minden diák eljutott

Egy évtized elteltével is hűen őrzik a hagyományt a Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium diákjai Hajdúdorogon. Ebben az esztendőben az iskola százhatvan tanulója, köztük negyven általános iskolás vállalkozott a testileg kimerítő, ötven kilométeres táv megtételére – tudtuk meg Szilágyi Gábortól, aki maga is gyalogosan indult útnak. Az intézményvezető atya azt is hozzátette, hogy az iskola minden diákja és pedagógusa, összesen háromszázötven fő gyalogszerrel, illetve busszal az Újfehértó-Nagykálló-Kállósemjén-Pócspetri útvonalon jut el a görögkatolikus nemzeti kegyhelyre. A gyalogos emlékzarándoklatot Szent Liturgia zárta a könnyező Szűzanya képét őrző templom falai között.

Miska Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában