toborzó emlékfutás

2019.09.23. 17:18

Névadójukra emlékeztek a katonák Debrecenben

Maratoni távú futással tisztelegtek Simonyi Óbester előtt.

Fotó: Molnár Péter

Névadományozásának 11. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Debrecenben működő Toborzó Irodája hétfő délután. Az Péterfia utcai iroda 2008. szeptember 23-én vette fel a legvitézebb huszár, Simonyi óbester nevét, az évforduló alkalmából idén is 42 kilométeres Toborzó Emlékfutást hirdettek. A Hajdúnánás-Hajdúdorog-Hajdúböszörmény-Debrecen útvonalon a vállalkozó kedvű lakosok és diákok együtt futottak a hivatásos, valamint tartalékos katonákkal.

– Immár 11 éve, hogy az iroda állományának Simonyi Óbester szellemisége mutat utat a toborzás során. A szükséges létszám és megfelelő minőségű mutatókkal rendelkező személyállomány megszerzése és megtartása komoly kihívás. 2004. november 3-án leszerelt az utolsó sorkatona, azóta a Magyar Honvédségben békeidőszakban csak önkéntes jelentkezés alapján teljesítenek katonai szolgálatot az arra elhivatottságot érző nők és férfiak – hangsúlyozta Tóth Imre őrnagy, toborzó részlegvezető az emlékfutás célállomásán. Kitért arra is, hogy a magyar haderőnek nemcsak a kiképzéseken, hanem a munkaerőpiacon is helyt kell állni. A debreceni toborzó iroda jóvoltából idén eddig 162 szerződéses katona lépett a Magyar Honvédségbe, s több mint ezer tartalékos szerződést kötöttek az elmúlt hét évben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában