WordSkills

2019.09.05. 10:10

Hazánkat képviselte Kazanyban a nádudvari szerelő

Nádudvari versenyzője is volt a Szakmák Olimpiájaként is emlegetett WordSkills versenynek Oroszországban.

A Kazanyban rendezett 45. WorldSkills világversenyen 63 ország több mint 1300 versenyzője vett részt mintegy 56 szakmában. Hazánkból 24 versenyszámban indultak versenyzők. A nehézgép-szerelő szakma képviselője, a 20 éves Apagyi Bence eredményesen szerepelt a sok nehezítő körülmény ellenére is.

– Óriási hangulat volt már a megnyitón is, nagyszerű érzés volt ott lenni – emlékszik vissza Bence. A megoldandó feladatok nem voltak egyszerűek. Bence mezőgazdasági gépszerelő, a megmérettetésen azonban építőipari gépekkel kapcsolatos feladatokat kapott – méghozzá angol nyelven. A tehetősebb nemzetek vittek magukkal tolmácsot, a magyarok viszont maguknak fordították le a kiadottakat, így nekik még több nehézséggel kellett megküzdeniük.

Bence végül a középmezőny elejére küzdötte magát nehézgép-szerelő kategóriában, mintegy 662 ponttal a maximálisam megszerezhető 1000-ből. Nagyon szoros volt a verseny, az első helyezetthez képest mindössze 8 százalékkal maradt le, így végzett a 14. helyen.

A záró rendezvényen Vlagyimir Putyin orosz elnök köszöntötte a résztvevőket.

Bence jövőre szeretne részt venni a szakág kontinensviadalán, az Euroskills versenyen az ausztriai Graz-ban, és erre elmondása szerint jó eséllyel pályázhat.

HBN

Borítókép: Beke Imre polgármester is gratulált a fiatal szakembernek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában