közlekedés

2019.08.29. 18:37

Szeptembertől változik a távolsági buszok menetrendje

Ismét érvénybe lép a tanítási időszakban érvényes közlekedési rend.

Fotó: Illusztráció, Pixabay

Augusztus 31-én véget ér a nyári szünet, szeptember 2-ától ismét az iskolai előadási napokon érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszok. Az iskolakezdés zökkenőmentes indulása érdekében a 2019. szeptember havi és első félhavi helyközi bérletek már augusztus 28-tól érvényesek – tájékoztatott közleményében a Volánbusz Zrt.

A következő napokban az alábbiak szerint közlekednek majd a távolsági járatok:

  • augusztus 30., péntek: tanítási szünet, a hét utolsó munkanapja,
  • szeptember 1., vasárnap: munkaszüneti nap, illetve a hét első iskolai előadási és munkanapja,
  • szeptember 2., hétfő: a hét első iskolai előadási és munkanapja,
  • szeptember 3., kedd: iskolai előadási és munkanap.
  • A nappali vagy esti tagozatos diákok a lakóhelyük és az iskolájuk/gyakorlati helyük között – helyközi utazáskor – 90%-os bérlet megváltására jogosultak. A fentiektől eltérő, bármilyen más viszonylatra 50%-os menetjegyet vásárolhatnak, míg a levelezős diákok a lakóhelyük és az iskolájuk között helyközi viszonylaton vehetik igénybe ezt a kedvezményt. A megváltott bérletekre az utas által kötelezően feltüntetendő adatokat – a nevet, az oktatási azonosítót, a bérletigazolvány/ bérletkártya számát – tollal, jól olvashatóan rá kell írni, kivéve, ha a kapott bérleten nyomtatott formában ezen adatok valamelyike már megjelenítésre került. A kedvezményre való jogosultságot – minden esetben – érvényes diákigazolvánnyal vagy az azt helyettesítő igazolással és a lakcímkártyával lehet igazolni.

    Utazás előtt minden esetben tájékozódjanak a Volánbusz és az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. honlapján is elérhető menetrendi változásokról, valamint a kedvezményekkel és bérletérvényességgel kapcsolatos további részletekről.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában