több kérdésre is választ kaphatnak

2019.08.01. 09:18

Lelki ráhangolódás az egyetemi évekre, életre

Tartalmas, élményekkel teli táborban vehetnek részt a leendő hallgatók.

Fotó: illusztráció, AFP

A Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség augusztus 18–22. között tábort szervez a Debreceni Egyetem leendő és jelenlegi hallgatói számára, melynek célja a lelki hangolódás az egyetemista mindennapokra. A tábor helyszíne a Debreceni Szent László Katolikus Szakkollégium lesz. Az eseményen több kérdésre kaphatnak választ a résztvevők. Például milyen kihívásokat tartogat egy új életszakasz? Hogyan hozzanak jó döntést? Mi a hallgatói élet mozgatórugója, és mi a cél? Hogyan legyenek részesei egy új közösségnek? Hogyan építsenek emberi kapcsolatokat, miközben helytállnak a tanulásban?

Mi az egyetemi lelkészség feladata? Újra és újra megtalálni azokat a mozzanatokat és területeket, ahol be lehet lépni abba a dinamikusan fejlődő valóságba, amely egy fiatal életét jellemzi, ahol jelen akar lenni az Isten. Megtalálni, felfedezni és megélni a jelenlétet. A Belépő tábor erre a jelenlétre, ezekre a mindennapi és nem mindennapi helyzetekre ad választ. Mire számíthatnak a táborban? Praktikus tanácsok, hasznos gyakorlatok a tanulmányokhoz, önismeret, Isten-kapcsolat, közösség, beszélgetések, zene, papok és lelkészek, Debrecen felfedezése, augusztus 20-ai forgatag és karnevál, valamint sok kikapcsolódás vár azokra, akik részt vesznek az eseményen.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában