Famentő akció

2019.07.09. 14:50

A doktor úr mentette meg a fa életét Nyíracsádon

A láncfűrész már belemart az élő fába, de érkezett az orvos.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Dr. Koncz Endre háziorvos nemcsak az emberek egészségére, de a növények, főként a hűs árnyat adó fák életére is vigyáz Nyíracsádon. Az orvosi rendelő előtt álló hatalmas nyírfa is neki köszönheti életét. A köztudottan természetbarát Koncz doktor úr és felesége Patay doktornő a Nyíracsádon töltött évtizedek alatt nagyon megszerették az épület előtt álló, enyhe árnyat adó nyírfát. A „famentő akcióra” a rendelő legutóbbi felújításánál került sor. Dr. Koncz Endre mesélte, hogy a felújítás elején láncfűrész visító hangjára lett figyelmes, amiből azonnal rájött, hogy az öreg fa életére törnek. Mire kiért a rendelő elé, a láncfűrész fogai már belemartak a sok évtizedes, sok szép emléket őrző fa törzsébe. Szinte az utolsó pillanatban érkezett, így nem szenvedett maradandó károsodást a vén fa.

Hogy miért kellett volna kivágni? Útban volt a térköves feljáró kialakításánál. A doktor úr kérése az volt, hogy kerüljék ki a fát, és úgy folytassák a munkálatokat, hogy a nyír ne sérüljön. A fa pontosan a rendelőhöz vezető lépcső előtt, a bejárattal szemben áll, de senkit nem zavar a közlekedésben azóta sem.

Kedves Zilahi Enikő

Borítókép: A hatalmas nyírfa Koncz doktor úrnak köszönheti életét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában