csodájára járnak

2019.06.20. 09:34

Két év után még mindig él a különös helyen álló fa

Szimbólummá lett a használaton kívüli kéményen cseperedő kis fa.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Második éves az a kis fácska, aminek életét már egy egész iskola követi figyelemmel Nyíracsádon. Nem lenne ebben semmi különös, hisz számtalan csemetét ültetnek, nevelnek kertekben, udvarokon, parkokban és köztereken. A nyíracsádi fácska azonban az általános iskola egyik használaton kívüli, csaknem 20 méter magas kéményének tetején kezdte meg életét.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A kéményhez legközelebb lévő osztályterem ötödikesei folyamatosan figyelték a fa növekedését. Találgatták, vajon tavasszal kizöldül-e, aggódtak érte vihar esetén, és örültek, ha esett rá egy kis eső.

Erdei Jázmin például minden reggel „jelentést” adott magyartanárának, akivel együtt izgultak a fácska életének alakulásáért, a féltett növény hogylétéről. A kis fa szinte az iskola szimbólumává vált, olyannyira, hogy Garda László igazgató még a ballagó nyolcadikosokhoz intézett búcsúbeszédében is példaként említette: – Ez a fa egy használaton kívüli kémény tetején él már két éve. Feltekintve rá sok mindent megtanulhatunk. Például azt, hogy a betonból is nőhet élet, a látszólag terméketlennek tűnő lélek is teremheti a lélek gyümölcsét, Isten a kövekből is tud életet fakasztani, és a legelvetemültebb istentagadó is megtérhet, mert a csoda az Isten kezében van – fogalmazott Garda László. A diákok bíznak benne, hogy szeptemberben nem csak az új tanév, de a „kéményfácska” is várni fog rájuk.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában