Zebraépítés

2019.06.05. 10:50

Fehér csíkokat húznak a Viola utcán is

Újabb gyalogátkelőhelyet létesítenek Debrecenben, ezúttal a Libakertben.

Fotó: Molnár Péter

A forgalmas Ibolya utca és a Viola utca kereszteződésében nemcsak fehér csíkokat festenek fel, hanem például olyan speciális burkolólapokat süllyesztenek az aszfaltba, amelyek a vakoknak jelzik a járdaszegély szélét, a gyalogátkelőt. Ezzel párhuzamosan a Viola utcai parkoló ottani részét is fejlesztik, a helyek egy részét kicsit beljebb helyezik, és megújítják a felületüket is – jelentette be szerdán a helyszínen dr. Papp Csaba, a városrész önkormányzati képviselője.

A biztonság növelése

Elmondta: a 3 és fél millió forintba kerülő önkormányzati beruházásra a Libakertben is növekvő autóforgalom, a szomszédos Ibolya Utcai Általános Iskolába járó sok gyerek és szülő, az ottani élelmiszerbolt, a gyalogosok védelme miatt van szükség. – Arra kérem az autósokat, minden iskola közelében számítsanak arra, hogy bármelyik pillanatban megjelenhet az úttesten egy gyerek. Nem szeretnék tragédiát – fogalmazott.

 

Hozzátette: az Ibolya – Viola utca sarki beruházás néhány napon belül elkészül, mely után az ő képviselői körzetében valamennyi iskola zebrán keresztül, biztonságosan megközelíthetővé válik.

Újabbak is lesznek

Dr. Papp Csaba hangsúlyozta: az Új Főnix Terv közlekedésfejlesztési programja 10 új gyalogátkelőhely létesítését írja elő, amelyből tavaly 3 már elkészült. (Ezek a Határ út – Lóskúti utca; a Széchenyi utca – Küküllő utca; valamint a Baross utca – Cegléd utca kereszteződésében szolgálják a gyalogosokat.) A Tócóskert és a Tócóvölgy határán, a Vincellér utca végén a múlt héten kezdtek el egy hasonló beruházást – emlékeztetett a képviselő.

OCs

További gyalogátkelők

A Viola utca – Ibolya utca csomópontot követően az új gyalogátkelőhelyek kialakítása a következő öt helyszínen folytatódik: Szávay Gyula utca – Hun utca; Veres Péter utca – Radnóti Miklós utca; Határ út – FAG bejárat; István út – Kristály utca és Cseresznye utca – Monostorpályi út.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában