Veteránosok, ha találkoznak

2019.06.23. 17:44

Benzingőzös időgépbe szállhattunk a Monostorpályi úton

Nem mindennapi járművek, tartozékok, technikai régiségek egy helyen.

Fotó: Molnár Péter

A veterán járművek, alkatrészek szerelmesei az elmúlt hétvégén ismét megcsodálhatták az oldtimerkiállítást, amely mindig sok érdeklődővel bővelkedik. A kellemes időben tartozékok, alkatrészek, felbecsülhetetlen értékű technikai régiségek és látványos járgányok várták a kíváncsiskodókat.

 

A szervezet célja nem más, mint a nemzet műszaki kulturális örökségének, a járműipar történeti emlékeinek megóvása, bemutatása, továbbá muzeális járművek felkutatása, gyűjtése, kiállítása és versenyeztetése. Szeretnének segíteni, illetve közreműködni a 30 évnél régebbi gyártású gépjárművek muzeális minősítésében, valamint felkelteni a muzeális gépjárművek iránti érdeklődést. Napjainkban is sokan járni ki hasonló kiállításokra, számos embert vonzanak a régi tárgyak, ereklyék, azonban a szervezet ezt a számot a jövőben növelni szeretné, rendezvényeikkel ösztönözni kívánják az érdeklődőket. Többen a látvány végett érkeznek az eseményekre, a formák, színek csábítják a terekre az érdeklődőket, viszont a szervezők célja az, hogy a muzeális gépjárművekről szakmailag is többet tudjanak a résztvevők.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában