Már nem a pincébe kell járni

2019.05.31. 15:03

Új vécék új helyen a Nagyállomáson

További fejlesztések is követik a virágosítást és a vizesblokk-kialakítást.

Fotó: Vass Attila

Az utasok újabban több kedvező változásra is felfigyelhetnek a Nagyállomáson. Ilyen az is, hogy már nem a pincében vannak a vécék. Ezekről is kérdezte a Napló a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságát.

Mint megtudtuk, az utasok igényeinek megfelelés érdekében a cég országszerte több állomáson végez koncentrált karbantartást saját forrásból. Ezek célja a szolgáltatási színvonal növelése, az utasforgalmi területek, állomások és azok környezetének esztétikai megújítása.

A Nagyállomáson zajló munkálatok mellett további 19 állomás szépül meg a MÁV Debreceni Területi Igazgatóságához tartozó megyékben. Az eddig elvégzett és még tartó munkák (virágosítás, várótermi padok felújítása, a mosdók áthelyezése) mellett további fejlesztések is folyamatban vannak.

Ezek közül néhányat a területi igazgatóság vezetői önkéntes munka keretében végzik „az elhivatottságuk kifejeződéseként”.

Komfortos vécék, mosdók

A vécék áthelyezésének okaként a Napló megtudta: a vizes blokkok alagsori elhelyezkedése megközelíthetőségi és épületgépészeti szempontból sem volt szerencsés. Az állomásszinten korábban bérleményként üzemelő helyiség ideálisabb helyszín; ez kisebb átalakítással komfortos szolgáltatás nyújtására alkalmas.

Vass Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában