Helyi közélet

2019.05.03. 13:41

Hamar rendőrkézre került a felszívódó ablakos

Hajdú-Bihar - A 45 éves gyanúsított nyílászárók cseréjét és felújítását vállalta, azonban az előleg átvétele után eltűnt a megrendelők elől, olvasható a police.hu-n.

Hajdú-Bihar - A 45 éves gyanúsított nyílászárók cseréjét és felújítását vállalta, azonban az előleg átvétele után eltűnt a megrendelők elől, olvasható a police.hu-n.

Egy nő tett feljelentést 2018 októberében a rendőrségen, miszerint egy férfit megbízott azzal, hogy a lakásában cserélje ki a nyílászárókat, azonban miután szerződést kötöttek, és átadta az előleget, a szakember sem a munkálatokat nem kezdte meg, de még a telefont sem vette fel a megbízójának - áll a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. A rendőrök adatgyűjtésbe kezdtek, és rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akit gyanúsítottként kihallgattak. A hajdúnánási férfi beismerő vallomást tett, és a nyomozók megállapították, hogy több hasonló bűncselekmény elkövetésével is kapcsolatba hozható.

A Debreceni Rendőrkapitányság vele szemben üzletszerűen elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy mielőtt igénybe vesznek különböző szolgáltatásokat, győződjenek meg az azokat nyújtók megbízhatóságáról. Kérjék el az engedélyeket, vagy tevékenységet jogosító okmányokat! Kérjenek referenciát, de szerencsésebb, ha a településükön ismert szakembereket bízzák meg a munka elvégzésével! A szolgáltatás részleteit tisztázzák előre, térjenek ki minden részletre, rögzítsék írásos formában is, az árat is foglalják bele! Megfelelő szakértelem hiányában kérjenek segítséget hozzátartozóiktól, vagy ismerőseiktől!

Amennyiben mégis áldozattá válnak, tegyenek bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában