Gyermeknap

2019.05.23. 20:00

Állati nagy kaland: újabb gyerekek kívánsága vált valóra

Hat gyermek – Soós Emília, Soós Krisztina, Garabuczi Gergő, Kiss Baltazár, Orgonás Boglárka és Orgonás Henrietta – vágya is teljesült a Napló által. A fiatalok a Debreceni Állatkertbe szerettek volna ellátogatni.

Fotó: Hajdu Ágnes

Pittlik Fanni zoopedagógus várta a kicsiket a Nagyerdő szívében, az állatkert bejárata előtt, akik a borús idő ellenére is izgatottan várták, hogy testközelből láthassák kedvenceiket. Először a gibbonházba tértek be a gyerekek a szüleikkel, s Kópéról, valamint Marciról hallhattak érdekességeket, majd Boborjánt, a kapucnis kis majmot ismerhették meg Bajkán János, az állatkert főápolójának kezéből.

 

Ellátogattak a recés zsiráfokhoz, ahol meg is etethették a több méter magas állatokat, sőt aki elég bátornak bizonyult, a trópusi ház göndörszőrű madárpók levedlett szőrét, illetve hüllőket is kézbe foghatott.

A gyerekek nagyon örültek a nem mindennapi állatkerti sétának, sőt azt is elárulták, hogy legjobban a kis majmok, az oroszlán és a víziló tetszett nekik.

ND

A gyermeknap közeledtével Tóth Norbert kívánságát is teljesítette a Hajdú-bihari Napló: a kisfiú nagy álma volt, hogy találkozhasson egy debreceni focistával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában