Helyi közélet

2019.04.09. 09:39

Megvan a családok megélhetése

Bihakeresztes - Ünnepi képviselő-testületi üléssel nyitotta a város hete rendezvénysorozatot a biharkeresztesi önkormányzat.

Bihakeresztes - Ünnepi képviselő-testületi üléssel nyitotta a város hete rendezvénysorozatot a biharkeresztesi önkormányzat.

– Az itt élők szorgalma, szülőföld iránti szeretete emelhette a települést városi rangra. Ez azonban csupán egy közigazgatási forma, egy fejlődési lehetőség, egy folyamat, olyan társadalmi, fizikai építkezés, amely akkor sikeres, ha abban vannak jövőt alapozó és építő hosszú távú célok – fogalmazott köszöntőjében Barabás Ferenc polgármester a hétfő délután a település várossá nyilvánításának 30. évfordulója alkalmából megtartott ünnepi képviselő-testületi ülésen, a Bihari Közösségi Házban.

Az eseményen a településvezető külön köszöntötte Bulcsu Lászlót, a megyei közgyűlés alelnökét, valamint Móra Németh Zsófiát, a város első szülöttjét. – Három évtized alatt kiépült a település teljes közműhálózata, megújult oktatási-, kulturális-, szociális- és egészségügyi intézmények szolgálják az itt élőket. Öt vezetője volt az elmúlt évtizedekben a városnak, mindannyiójukat egy cél vezérelte: a biharkeresztesiek olyan városban éljenek, ahol a megélhetés biztosított a családoknak. Több üzem, cég alakult az évek alatt, teremtve ezzel Biharkeresztesen jobb megélhetési feltételeket – tette hozzá Barabás Ferenc.

Az ünnepségen átadták a város elismerő díjait. Díszpolgári címet kapott Balázs Attila, a Viastein üzem igazgatója. Ketten vették át a Közszolgálatért díjat, Feketéné Barta Edit rendőralezredes, a helyi őrsparancsnok, valamint Marosán György és felesége, a Csicsóka tájház tulajdonosai. A rendezvényt Sári Levente homokanimációja színesítette, az ünnepség zárásaként a Bihari citerazenekar lépett fel.

- Juhász Angéla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában