Helyi közélet

2019.03.11. 21:07

Nemzetközi elismeréseket zsebelt be a fiatal énekes

Hajdúböszörmény - Köszörüs Sára harmadik lett a montenegrói XXVI. Zlatna Pahulja nemzetközi gyermek ének tehetségkutató versenyen, Boszniában pedig elnyerte a zsűri különdíját a XV. Djecja Masta Moze Svasta elnevezésű nemzetközi gyermek énekfesztiválon - közölte az ifjú tehetség édesapja.

Hajdúböszörmény - Köszörüs Sára harmadik lett a montenegrói XXVI. Zlatna Pahulja nemzetközi gyermek ének tehetségkutató versenyen, Boszniában pedig elnyerte a zsűri különdíját a XV. Djecja Masta Moze Svasta elnevezésű nemzetközi gyermek énekfesztiválon - közölte az ifjú tehetség édesapja.

A montenegrói Rozajében február 22-23-án XXVI. alkalommal rendezték meg a Zlatna Pahulja azaz az Arany Hópelyhecske” hazai és nemzetközi gyermek tehetségkutató énekversenyt. A rendezvény gazdája és szervezője a helyi kulturális központ és a montenegrói állami televízió, mely minden évben, nagy sikerű, egész estés műsort készít a versenyről.

A megmérettetés igen népszerű és ismert elsősorban a szláv ajkú országokban és igazi elismerés az azon való szereplés, megmérettetés és díj elhozása. Számos ország képviselteti magát a rendezvényen 14 év alatti énekesekkel. A nemzetközi zsűri stúdiófelvételek alapján választja ki a döntősöket. Magyarországot idén a 11 éves hajdúböszörményi lány, Köszörüs Sára képviselhette.

Ebben az évben 12 országból érkeztek versenyzők. A helyiekkel együtt mintegy húszan mérettek meg élő előadásban február 23-án. A magyaroknak általában nagyon nehéz dolga van, hiszen azt várják mindenkitől, hogy anyanyelvén énekeljen, lehetőleg hazai dalt. Nyilván ezt kevésbé értik, így az előadás módjára, a dal átvitelére különösen kell figyelni. Sára Mary Zsuzsi táncdal fesztiválos dalát vitte, amellyel a harmadik helyen végzett, mely a magyar résztvevők részéről kimagasló teljesítmény a verseny 26 éves történetében. Igen értékes ez annak fényében is, hogy 11 évesen érte ezt el a nála, akár 3 évvel idősebbek között.

Édesapja kitért arra is, hogy Sára hazai gyermek pop-musical versenyeken első és dobogós helyeket szerzett Dömsödön, Cegléden, Várpalotán, Siófokon, Szegeden, Miskolcon és Budapesten is az elmúlt 1,5 évben. Nemrég a Halasi Pont karaoke verseny döntőjébe is bejutott és a legtöbb közönségszavazatot kapta. Regionális népdal versenyeken is díjazott illetve 10 évesen harmadik lett Balassagyarmaton a 14 év alattiak műdal kategóriájában. Sárát Ludmány Antalné a debreceni Simonffy Zeneiskola tanára és Simonné Balogh Emese a miskolci Magyar Hajnal Stúdió tanára tanítja.

Pop és musical dalokkal rendszeres fellépője Hajdúböszörmény és környéke rendezvényeinek. Ezentúl kétszer szerepelt országos hírű musical művészekkel a tehetséggondozó „Musical és Miskolc Gála”-n, avagy Szegeden Ifjú tehetségek gáláján. Románia határmenti településein is többfele fellépett. Jelenleg szerepel Nagyváradon a Szigligeti Társulattal az „Oliver” című musicalben. Jövő héten kezdi a próbákat Nyíregyházán a „Bob herceg” című operettben, melybe Göttinger Pál főrendező castingolta be.

Meghívást kapott Makedóniába és Szlovéniába egy-egy idén rendezendő nemzetközi, gyermek, tehetségkutató versenyre is.

2019. március 3-án Brckóban, a XV. "Djecja Masta Moze Svasta" nemzetközi gyermek énekfesztiválon lépett fel, amelyre a rendezvény egyik főszervezője, Joca Jovan Adamov zeneszerző hívta meg Sárát, hogy Magyarország képviseletében énekeljen. A versenyen a Honeybeast-től a Legnagyobb hős című dalt énekelte el. Produkcióját a zsűri nemzetközi különdíjjal értékelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában