Helyi közélet

2019.03.26. 16:32

Minden szünidőben biztosítja a debreceni gyerekek ellátását az önkormányzat

Debrecen - Debrecen gondoskodó városként bővíti szolgáltatásait a szociális és gyermekjóléti alapellátásban - változatlan térítési díj mellett - írja közleményében a Fidesz.

Debrecen - Debrecen gondoskodó városként bővíti szolgáltatásait a szociális és gyermekjóléti alapellátásban - változatlan térítési díj mellett - írja közleményében a Fidesz.

Debrecen gondoskodó városként a Városi Szociális Szolgálaton, a Család- és Gyermekjóléti Központon, az Egyesített Bölcsődei Intézményén és a Gyermekvédelmi Intézményén keresztül - a kötelező ellátásokon felül - különböző szolgáltatásokat nyújt a debreceniek számára.

Ezen intézmények vonatkozásában a város költségvetése 2019-ben a tavalyinál 260 millió forinttal több forrást, összesen 3,3 milliárd forint biztosít a feladatok ellátására.

A közleményből kiderül, Debrecen város polgármesterének javaslatára 2019-től a Gyermekvédelmi Intézménye útján a debreceni lakóhelyű általános iskolás gyermekek nyári felügyelete mellett a tavaszi, őszi és téli szünet alatti felügyeletét, foglalkoztatását és étkeztetését is biztosítja, változatlan térítési díj mellett.

A Fidesz-KDNP frakció kiemelten fontosnak tartja, hogy Debrecen gondoskodó városként ezt a szolgáltatásbővítést bevezesse, így messzemenően támogatjuk Polgármester Úr kezdeményezését – hangsúlyozta Balázs Ákos, a Fidesz-KDNP frakció vezetője.

A szünidei gyermekfelügyelet egy komplex szolgáltatás, amely a gyermekétkeztetés mellett, tartalmas, színes szabadidős és prevenciós programokat is magába foglal.

Szeretnénk segítséget nyújtani a debreceni családoknak, hiszen előfordulhat, hogy a szünidőben a szülőknek dolgozniuk kell, ezért a gyermekek számára egy biztonságos, változatos, élménydús gyermekfelügyeletet kívánunk biztosítani mostantól minden szünidőben – mondta Orosz Ibolya Aurélia önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában