Helyi közélet

2019.03.29. 10:09

Ismét szabadtéri tüzek pusztítottak

Hajdú-Bihar - Újabb mozgalmas nap áll a tűzoltók mögött, számos helyre riasztották őket. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Hajdú-Bihar - Újabb mozgalmas nap áll a tűzoltók mögött, számos helyre riasztották őket. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Kaba közelében a Keleti főcsatorna hídjánál a aljnövényzet és cserje égett. A kabai önkéntes és a püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Tegnap kora délután Debrecenben, a Vekeri tónál két hektáron égett a nádas és az aljnövényzet. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el lángokat.

Nádudvar közelében is szabadtéri tűzhöz riasztották a hivatásos tűzoltókat, három hektáron égett a gaz. A hajdúszoboszlói egység kéziszerszámokkal és vízsugárral végezte az oltást.

Hajdúszoboszló közelében, a Keleti főcsatornánál is a nádas égett, majd a nyárfaerdő aljnövényzete is lángra kapott. A másfél hektáros területet két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók.

Kaba külterületén száz négyzetméreten a csatorna part lángolt, a kabai önkéntes tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Késő este Szentpéterszegen és Berettyóújfaluban is a nádas égett egy hektáros területen. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltották el a tüzeket.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány 9 személyt fogott el, akik közül 5 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 4 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 12 személyt állítottak elő, köztük 6 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 3 esetben történt - közölte a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában