Helyi közélet

2019.03.06. 15:23

Finom volt, KÖSZI!

Berettyóújfalu - A közétkeztetés alternatív formáival vett részt a város a konferencián.

Berettyóújfalu - A közétkeztetés alternatív formáival vett részt a város a konferencián.

A város önkormányzata kétnapos konferencián kiállítóként vett részt Budapesten a „Perspectives of Local Governments in Central Eastern Europe - Practice and Innovations” című nemzetközi kongresszuson. A kiállításra több mint ötven szakmai és tudományos szférából érkezett előadó, illetve huszonegy kiállító és önkormányzat is képviseltette magát. A konferencia célja az önkormányzatok hatékony működésének előmozdításával, az innovációval kapcsolatos magyarországi és nemzetközi tapasztalatok közzététele, megismerhetősége volt.

Jó gyakorlatok bemutatása

A konferencián Berettyóújfalu a köz- és diétás étkeztetési gyakorlatait mutatta be, amelyhez nagy segítséget nyújt és szorosan kapcsolódik a Lisztérzékenyek Országos Egyesületének Berettyóújfalui Csoportja tevékenysége. A KÖSZI közel 1450 gyermek étkeztetését látja el Berettyóújfaluban. Saját főzőkonyha üzemeltetésével az intézmény 2015 novembere óta közel ötven fő napi diétás étkezését biztosítja.

A kiadvány, amely kifejezetten erre az alkalomra készült, a „Finom volt, KÖSZI – Közétkeztetés és diétás étkeztetés Berettyóújfaluban” címet kapta. A KÖSZI Diétás főzőkonyhájának munkatársai készítettek kóstolót is az alkalomra. Túrós krékert, sütőtökös süteményt, datolyás ropogóst, diós kekszet kínáltak a stand látogatóinak. A visszajelzések sem maradtak el, az ételeket finomnak ítélték. Az előkészítésben Berettyóújfalu önkormányzata munkatársai mellett a Lisztérzékenyek Országos Egyesületének Berettyóújfalui Csoportja, a Berettyó Kulturális Központ és a Közintézmények Szolgáltató Irodája munkatársai vettek részt.

- Kogyilláné H. Szófia -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában