Helyi közélet

2019.02.16. 09:01

Szélesíteni fognak a Pallagin

Debrecen - Szabálytalanul parkoló gépkocsik akadályozzák időnként a forgalmat a Nagyerdei Óvoda előtt.

Debrecen - Szabálytalanul parkoló gépkocsik akadályozzák időnként a forgalmat a Nagyerdei Óvoda előtt.

A jelzőtáblák értelmében a Pallagi út legelején, az óvodánál a nap bizonyos időszakaiban ugyan meg lehet állni néhány percre a városból kifelé vezető bal oldali sávban, de csak egymás mögött. Ehhez képest elsősorban az óvoda nyitásakor és zárásakor egyesek az úton félig keresztben, „fésűfogszerűen” állva is parkolnak. Ezen járművek hátulja így átlóg a másik, a II. János Pál pápa tér felé vezető sávba. Amikor egy nagyobb jármű igyekszik ilyenkor ott a stadion felé, előfordul, hogy a szabálytalankodóktól nem, vagy csak alig fér el.

– A Nagyerdei Óvoda Debrecen egyik legnagyobb kihasználtsággal működő óvodája, 8 csoportjába több mint 200 kisgyermek jár. Őket szüleik többsége gépjárművel szállítja az intézménybe. Ez az oka annak, hogy a reggeli és a délutáni órákban megállhatnak ott a szülők – válaszolta kérdésünkre az ottani közlekedést szabályozó debreceni polgármesteri hivatal. Mivel szeretnék segíteni a kisgyermekeket és a családokat, a Pallagi út szóban forgó szakaszának kiszélesítését tervezik úgy, hogy a szülők gépjárműveikkel „halszálkában” is meg tudjanak állni. Így sokkal több autó tud majd leparkolni az óvodánál, mint ha csak a haladási iránnyal párhuzamosan állhatnának meg – tették hozzá.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában