Helyi közélet

2017.12.08. 12:42

Karácsony hangja zeng az ellátottak műsorában

Debrecen - Főtéri flashmobbal hívják fel a figyelmet a fogyatékkal élőkre.

Debrecen - Főtéri flashmobbal hívják fel a figyelmet a fogyatékkal élőkre.

A szociális szolgálat újkerti gondozó szolgálata tart bemutatót december 14-én 15 órától a Kossuth téren.

Várnak minden olyan érdeklődőt, akik betekintenének az ellátottak világába, hiszen ők nemcsak kapni szeretnek, hanem önzetlenül adni is. Karácsony közeledtével az ellátottak, a hozzátartozóik és a segítőikkel együtt, az általuk legkedveltebb tevékenységet, a művészi területet szeretnék megmutatni a zene segítségével – tájékoztatta a Naplót Szabóné Orosz Éva intézményvezető.

A program célja a társadalmi integráció segítése, a polgárok érzékenyítése a fogyatékkal, segítséggel élők elfogadása, támogatása érdekében. A délutánon A karácsony hangjai című válogatást adják elő.

Az intézmény 3 éves kortól lát el fogyatékkal élőket nappali ellátás keretében, négy telepen. Az ellátás során a szakemberek és az ellátottak hozzátartozói szorosan együttműködnek, hogy a segítséggel élők mindennapjai színesebbek, élhetőbbek legyenek. Olyan készségeket, képességeket próbálnak erősíteni bennük, melyekkel a részben önálló, támogatott életvitelt, az önellátást segítik elő. Ezáltal is nagyobb eséllyel tudnak részt venni a társadalmi életben, s kapcsolatokat alakíthatnak ki.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában