Helyi közélet

2017.12.07. 09:07

Elfogadás és a segítő szándék Hajdúnánáson

Hajdúnánás - Idén 15 fiatal tehetség mutatta be vak és látássérült írók, költők verseit a Versvarázs versmondó-találkozón.

Hajdúnánás - Idén 15 fiatal tehetség mutatta be vak és látássérült írók, költők verseit a Versvarázs versmondó-találkozón.

A rendezvényen hajdúnánási, hajdúdorogi és hajdúböszörményi közép- és általános iskolák diákjai szavaltak vak, illetve látássérült írók, költők műveiből. A versmondó-találkozót Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere nyitotta meg. Örömét fejezte ki, hogy több mint 10 éve olyan eseményt szervez a Fehér Bot Alapítvány és a Gábor József Kulturális Alapítvány, mely példaértékű lehet. Hozzátette: a mi feladatunk, hogy a felnövekvő generációval megismertessük a „más szemmel látók”, a vak és látássérült emberek világát, gondolatait. S ehhez óriási segítséget nyújtanak az alapítványok munkatársai. Szólláth Tibor a köszöntő után Karcagi Mártának, a Fehér Bot Alapítványért és a Gábor József Kulturális Alapítványért végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként Polgármesteri Elismerő Oklevelet adományozott.

HBN–HZS


A legjobb versmondók:

1. Juhász Fanni, 10.A osztályos tanuló (Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium – Hajdúnánás),

2. Balogh Attila, 8. osztályos tanuló (Móra Ferenc Általános Iskola és AMI – Hajdúdorog),

2. Simon Máté, 8. osztályos tanuló (Móra Ferenc Általános Iskola és AMI – Hajdúdorog),

3. Petrus Bálint, 7.a osztályos tanuló (Szent Bazil Görögkatolikus Ált. Isk. – Hajdúdorog).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában